recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Geroosterd brood met ham, gepocheerd ei en basilicumsaus

Lunch
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - water (2 eetlepels)
  • - witbrood (4 sneetjes)
  • - beenham (vleeswaar) (100 gram)
  • - eierdooier (1 )
  • - eieren (4 )
  • - citroensap (1 eetlepel)
  • - verse basilicum (15 gram)
  • - vloeibare boter (125 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de ham in brede repen.
  • 2 Smelt de boter op zacht vuur in een koekenpan.
  • 3 Schenk bijna alle boter in een maatbeker.
  • 4 Pureer de basilicum met het citroensap en het water in een blender en meng de eidooier en de gesmolten boter erdoor.
  • 5 Schenk de saus in een steelpan en voeg wat zout en peper toe.
  • 6 Breng in een hapjespan ruim water met zout aan de kook.
  • 7 Breek de eieren één voor één in een juslepel en laat de eieren in het kokend water glijden.
  • 8 Laat het eiwit in 2-3 minuten stollen.
  • 9 Verwarm de repen ham in de koekenpan in de resterende boter.
  • 10 Rooster de sneetjes brood en verwarm de basilicumsaus al roerende op heel zacht vuur.
  • 11 Schep de eieren met een schuimspaan uit de pan.
  • 12 Leg de sneetjes brood op borden, verdeel de ham erover en leg op elk sneetje een gepocheerd ei.
  • 13 Schep de basilicumsaus over het ei.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.