recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Geroosterde asperges met rauwe ham

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - oude kaas (50 g)
  • - rauwe ham (50 g)
  • - balsamicoazijn (1 eetlepel)
  • - olijfolie extra vierge (3 eetlepels)
  • - versgemalen zwarte peper
  • - grof zeezout
  • - (verse) tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - witte asperges (1 kg)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker bij lamsvlees.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de rauwe ham in repen; Schaaf de oude kaas in dunne flinters.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 4 Schil de asperges goed, snijd de houtachtige uiteinden op gelijke hoogten af en leg de asperges naast elkaar in een ingevet bakblik.
  • 5 Strooi de tijm met zout en peper naar smaak erover.
  • 6 Sprenkel de olijfolie erover.
  • 7 Rooster de asperges in de oven in 10-20 minuten (afhankelijk van de dikte) beetgaar.
  • 8 Verdeel de rauwe ham erover en verwarm de asperges nog 5 minuten tot de ham knapperig is.
  • 9 Sprenkel er uit de oven balsamicoazijn over en strooi de kaasflinters erover.
  • 10 Wijntip: Volle witte wijn, zoals chardonnay uit Australië of Californië.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.