recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Geroosterde aubergines

Hoofdgerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - kappertjes (1 eetlepels)
  • - verse oregano (2.5 eetlepels)
  • - feta (200 gram)
  • - rucola (40 gram)
  • - blanke amandelen (50 gram)
  • - olijfolie (5 eetlepels)
  • - milde paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - aubergines (3 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de aubergines in de lengte in vieren, bestrooi ze met zout en laat ze 30 minuten liggen.
  • 2 Verwarm de oven op 220 °C.
  • 3 Hak de amandelen grof.
  • 4 Meng de knoflook met paprikapoeder, versgemalen peper en drie vierde van de olijfolie.
  • 5 Dep de aubergines droog, bestrijk ze met het oliemengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • 6 Rooster de aubergines in de oven in 15-20 minuten bruin en gaar.
  • 7 Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
  • 8 Verdeel de rucola over borden en leg op elk bord drie stukken aubergine.
  • 9 Strooi de feta, amandelen, oregano en kappertjes erover en druppel er nog een beetje olijfolie over.