recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Geroosterde aubergines

Hoofdgerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - kappertjes (1 eetlepels)
  • - verse oregano (2.5 eetlepels)
  • - feta (200 gram)
  • - rucola (40 gram)
  • - blanke amandelen (50 gram)
  • - olijfolie (5 eetlepels)
  • - milde paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - aubergines (3 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de aubergines in de lengte in vieren, bestrooi ze met zout en laat ze 30 minuten liggen.
  • 2 Verwarm de oven op 220 °C.
  • 3 Hak de amandelen grof.
  • 4 Meng de knoflook met paprikapoeder, versgemalen peper en drie vierde van de olijfolie.
  • 5 Dep de aubergines droog, bestrijk ze met het oliemengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • 6 Rooster de aubergines in de oven in 15-20 minuten bruin en gaar.
  • 7 Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
  • 8 Verdeel de rucola over borden en leg op elk bord drie stukken aubergine.
  • 9 Strooi de feta, amandelen, oregano en kappertjes erover en druppel er nog een beetje olijfolie over.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.