recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Geroosterde bloemkool met oregano en komijn

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - verse oregano (2 eetlepels)
  • - gemalen komijn (2 theelepels)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - grote teen knoflook (1 )
  • - bloemkool (middelgroot) (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 225°C.
  • 2 Hak de oregano fijn.
  • 3 Snijd bloemkoolroosjes van de stronk en kook ze in een pan met ruim kokend water in vier minuten beetgaar.
  • 4 Giet ze in een vergiet af en laat ze goed uitlekken.
  • 5 Pers de knoflook boven een grote kom uit.
  • 6 Roer de olijfolie, komijn, wat zout en versgemalen zwarte peper en de helft van de oregano erdoor.
  • 7 Schep de bloemkoolroosjes er voorzichtig door, ze moeten rondom bedekt zijn met een glanzend kruidenlaagje.
  • 8 Verdeel de bloemkool in de braadslede en rooster ze in de oven in twintig tot vijfentwintig minuten goudbruin.
  • 9 Strooi uit de oven de resterende oregano erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.