recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Geroosterde entrecote met citrusboter

Hoofdgerecht
4 personen
80 min
Ingrediënten
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - entrecotes (4 )
  • - platte peterselie (fijngehakt) (1 eetlepel)
  • - gemale komijn (1 theelepel)
  • - geraspte citroenschil (1 eetlepel)
  • - geraspte sinaasappelschil (1 eetlepel)
  • - boter (125 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Zorg ervoor dat de boter zacht is.
  • 2 Meng de boter in een kom met de sinaasappelschil, citroenschil, komijn, wat zout en versgemalen zwarte peper en de peterselie.
  • 3 Schep de boter in een reep van 4 cm dik op een stuk plasticfolie.
  • 4 Wikkel het folie rond de boter en draai de uiteinden dicht, zodat het een dik worstje wordt.
  • 5 Laat de boterrol in de koelkast in minstens een uur opstijven.
  • 6 Wrijf de entrecotes in met peper en olijfolie en bak ze in een grillpan in 6-8 minuten mooi bruin en van binnen rosé.
  • 7 Verwijder het folie en snijd van de boterrol 8 dunne plakjes.
  • 8 Leg de entrecotes op borden en leg de plakjes citrusboter erop.
  • 9 Lekker met gebakken aardappelpartjes en broccoliroosjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.