recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Geroosterde entrecote met courgette

Hoofdgerecht
2 personen
30 min
Ingrediënten
  • - provençaalse kruiden (1 theelepel)
  • - courgette (1 stuks)
  • - knoflook (1 teen)
  • - tomaten (2 stuks)
  • - olijfolie extra vierge (2 eetlepels)
  • - balsamicoazijn (0.5 eetlepel)
  • - entrecote (300 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Ontvel de tomaten en verwijder de zaadjes; Snijd de courgette in blokjes.
  • 2 Wrijf de entrecote in met de azijn en de helft van de olijfolie.
  • 3 Laat hem op kamertemperatuur komen.
  • 4 Snijd de tomaat in repen.
  • 5 Verhit de rest van de olijfolie in een pan.
  • 6 Pers de knoflook erboven uit.
  • 7 Schep de courgette, tomaat en kruiden erdoor, voeg zout en peper toe en smoor het geheel afgedekt in 20 minuten zachtjes gaar.
  • 8 Verwarm een grillpan of koekenpan tot gloeiend heet en rooster de entrecote in 6-8 minuten bruin, van binnen rood of rosé, keer regelmatig.
  • 9 Strooi er zout en peper over.
  • 10 Snijd de entrecote in dunne plakjes en schep ze op de warme borden.
  • 11 Schep de gesmoorde courgette ernaast.
  • 12 Wijntip: Sappige rode wijn (Côtes du Rhône, Côtes du Roussillon, Bergerac).
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.