recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Geroosterde groene asperges met pijnboompitten en geitenkaas

Bijgerecht
2 personen
25 min
Ingrediënten
  • - zachte geitenkaas
  • - pijnboompitten
  • - verse tijmblaadjes (1 theelepel)
  • - sinaasappel (0.5 stuks)
  • - olijfolie extra vierge (4 eetlepels)
  • - groene asperges (200 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker bij kip uit de oven of gegrild vlees.
  • 2 Voorbereiding: Maak de groene asperges schoon; Pers en rasp de sinaasappel; Verkruimel de zachte geitenkaas.
  • 3 Bestrijk de asperges dun met olijfolie en rooster ze in een hete grillpan in gedeelten in 6-8 minuten beetgaar.
  • 4 Keer ze regelmatig, zodat ze rondom mooi bruine strepen krijgen.
  • 5 Houd de asperges warm in een lage schaal in een warme oven van 100 graden.
  • 6 Klop een dressing van sinaasappelsap, sinaasappelrasp, de helft van de olijfolie, tijm en zout en peper naar smaak.
  • 7 Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
  • 8 Sprenkel de dressing over de asperges en strooi de pijnboompitten en geitenkaas erover.
  • 9 Wijntip: Frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.