recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Geroosterde groenten met noten en geitenkaas

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - lichtgezouten pecannoten (50 g)
  • - zachte geitenkaas (150 g)
  • - tijm (4 takjes)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - kastanjechampignons (250 g)
  • - uien (2 stuks)
  • - pompoen (400 g)
  • - broccoliroosjes (300 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met pasta of couscous.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de uien in partjes; Snijd de zachte geitenkaas in stukjes.
  • 3 Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • 4 Kook de broccoli in ruim kokend water in 3 minuten beetgaar.
  • 5 Spoel in een zeef af onder koud water en laat de roosjes goed uitlekken.
  • 6 Verwijder de pitjes uit de pompoen en snijd de pompoen met schil in grove stukken.
  • 7 Schep de groenten in een braadslede om met olijfolie, zout en versgemalen peper.
  • 8 Steek de tijm ertussen en rooster de groenten in de oven in 25 minuten beetgaar, schep af en toe om.
  • 9 Verdeel de kaas en noten erover en schuif de groente nog 5 minuten in de oven tot de kaas licht kleurt.
  • 10 Wijntip: Frisse witte wijn, zoals Sauvignon Blanc of Sancerre.
  • 11 Vervangtip: U kunt ook of cashewnoten gebruiken in plaats van pecannoten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.