recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Geroosterde lamskoteletjes met verse muntsaus en venkelsalade

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - lamskoteletjes (8 )
  • - citroen (1 )
  • - olijfolie (6 eetlepels)
  • - venkelknollen (2 )
  • - veldsla (75 gram)
  • - verse muntblaadjes (4 eetlepels)
  • - bosuitje (1 )
  • - rucola (75 gram)
  • - koud water (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Rasp en pers de citroen.
  • 2 Wrijf de lamskoteletjes in met zout, versgemalen zwarte peper, een beetje citroensap en de helft van de olijfolie en laat ze 15 minuten liggen.
  • 3 Klop in een schaal een klein beetje citroensap met de rest van de olijfolie en wat zout en peper tot een dressing.
  • 4 Schep de venkel erdoor en laat de salade 15 minuten staan.
  • 5 Hak de muntblaadjes fijn.
  • 6 Hak een handje veldslablaadjes fijn en meng ze in een schaaltje met de munt, bosui, citroensap en het water tot een muntsaus.
  • 7 Rooster de lamskoteletjes op een warme barbecue of in een grillpan in 4-6 minuten bruin en van binnen nog net rosé.
  • 8 Meng de rucola en de rest van de veldsla door de venkel.
  • 9 Serveer op elk bord twee lamskoteletjes en schep er wat van de muntsaus op.
  • 10 Geef de venkelsalade erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.