recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Geroosterde panettone met mascarpone

Nagerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - poedersuiker
  • - zachte boter (25 gram)
  • - kaapse kruisbessen (physalis) (4 )
  • - suiker (25 gram)
  • - mascarpone (250 gram)
  • - limoncello (6 eetlepels)
  • - panettone (4 dikke plakken)
Bereidingswijze
  • 1 Een uur tot vijfitien minuten van tevoren: Halveer de plakken panettone en besprenkel ze met iets meer dan de helft van de limoncello.
  • 2 Laat de panettone zo 10 minuten liggen.
  • 3 Meng de mascarpone met de suiker en de rest van de limoncello.
  • 4 Maak de lampionnetjes van de bessen voorzichtig open en trek de blaadjes voorzichtig naar beneden.
  • 5 Vlak voor het serveren: Bestrijk de plakken panettone aan beide kanten met boter en bak ze in een grillpan in 4-6 minuten goudbruin.
  • 6 Keer ze halverwege.
  • 7 Leg de plakken panettone op borden en schep er een flinke lepel van de mascarpone naast.
  • 8 Strooi er wat poedersuiker over en garneer met de physalis.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.