recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Geroosterde paprika’s met kaas uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - rauwe ham (8 plakken)
  • - bladpeterselie (2 eetlepels)
  • - bosuitjes (2 )
  • - jong belegen kaas (plat stuk) (400 gram)
  • - zoete puntpaprika’s (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: braadslede of lage ovenschaal, ingevet.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 3 Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadjes.
  • 4 Laat de stelen zitten.
  • 5 Kook de paprika’s in een pan met ruim water in vijf minuten beetgaar.
  • 6 Laat ze op keukenpapier goed uitlekken en dep ze ook van binnen goed droog.
  • 7 Snijd de bosuitjes in dunnen ringetjes en hak de peterselie fijn.
  • 8 Snijd de kaas in acht lange, dikke repen.
  • 9 Vul de paprika met een reep kaas en verdeel daar wat bosui en peterselie over.
  • 10 Vouw de plakken ham in de lengte dubbel en wikkel ze rond het midden van de paprika’s.
  • 11 Leg de paprika in de braadslede.
  • 12 Schuif deze in de oven en bak de paprika’s vijfentwintig minuten tot de ham knapperig is en de kaas is gesmolten.