recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Geroosterde paprika's op olie

Bijgerecht
8 personen
30 min
Ingrediënten
  • - rode paprika's (4 )
  • - gele paprika's (4 )
  • - knoflook (2 tenen)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - olijfolie (6 eetlepel(s))
  • - zeezout en versgemalen peper
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: afsluitbare potten van 500 ml.
  • 2 Verwarm de oven voor op 220 ?C.
  • 3 Snijd de paprika’s elk in kwarten en verwijder de zaadlijsten.
  • 4 Halveer de parten en verdeel over de bodem van een braadslede.
  • 5 Verdeel er de in plakjes gesneden knoflook over, de tijm en het zout en de peper.
  • 6 Sprenkel de olijfolie er over.
  • 7 Rooster de paprika’s in de oven in 20 minuten gaar.
  • 8 Schep de paprikarepen met de olie in de schone potten, druk ze goed aan en schenk er nog een laagje olie over om ze af te sluiten.
  • 9 Sluit de potten af en laat de paprika’s afkoelen.
  • 10 Bewaar op een koele plaats.
  • 11 Lekker om te verwerken in paprikasoep en -saus en ook in salades en stoofpotten.
  • 12 Bewaartijd 2-3 weken.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.