recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Geroosterde paprika-sinaasappelgazpacho

Lunch
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - versgeperst sinaasappelsap (250 ml)
  • - olijfolie (6 eetlepel(s))
  • - verse oregano (2 eetlepel(s))
  • - havermout (3 eetlepel(s))
  • - rijpe red pearl tomaten (250 gram)
  • - knoflook (4 tenen)
  • - rode paprika's (3 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • 2 Snijd de paprika in grove stukken.
  • 3 Halveer de tomaten.
  • 4 Snijd de knoflook in plakjes.
  • 5 Schep in een braadslede de paprika om met de knoflook, tomaten, havermout en oregano.
  • 6 Strooi er wat zout en versgemalen zwarte peper over en schep er 3 eetlepels olijfolie door.
  • 7 Schuif de braadslede in de oven en rooster de paprika’s en tomaten in 25-30 minuten gaar.
  • 8 Schep de groenten 1-2 keer om.
  • 9 Doe het mengsel over in de blender, voeg nog 2-3 eetlepels olijfolie en het sinaasappelsap toe en pureer alles tot een gladde, licht gebonden soep.
  • 10 Schenk de soep in een kan en laat de soep afkoelen en daarna in de koelkast in minstens 1 uur door en door koud worden.
  • 11 Vervoer de gazpacho in een thermoskan.