recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Geroosterde paprikasalade

Bijgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - feta (100 gram)
  • - rucola (75 gram)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - witte wijnazijn (1.5 eetlepel)
  • - zoete puntpaprika (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de feta in kleine blokjes.
  • 2 Leg de paprika’s op de barbecue en rooster ze 15-20 minuten tot ze rondom geblakerd zijn.
  • 3 Leg de paprika’s in een kom, dek af met een deksel of folie en laat 10 minuten staan.
  • 4 Halveer de paprika’s, schenk het vocht in een schaal en bewaar.
  • 5 Verwijder zaadjes en trek het vel eraf.
  • 6 Snijd de paprika’s in lange repen.
  • 7 Voeg de azijn en olijfolie aan het paprikavocht toe en maal er royaal zwarte peper boven.
  • 8 Klop alles tot een dressing.
  • 9 Schep de paprikarepen, rucola en feta erdoor.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.