recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Geroosterde pompoen met merguez uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
55 min
Ingrediënten
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - verse rozemarijnnaaldjes (1 eetlepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - rode uien (2 )
  • - merguezworstjes á 200 gram (totaal 10 worstjes) (2 pakjes)
  • - oranje pompoen (ca. 600 gr) (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C.
  • 2 Snijd de knoflook in dunne plakjes.
  • 3 Snijd de rode ui in dunne partjes.
  • 4 Halveer de pompoen en verwijder de pitten en draden.
  • 5 Snijd de pompoen in parten van 3 cm breed.
  • 6 Snijd elke part in 3 stukken.
  • 7 Halveer de worstjes.
  • 8 Verdeel de pompoenstukken in de braadslede en leg de stukken merguez, uipartjes en knoflook ertussen.
  • 9 Strooi de rozemarijn en tijm erover en maal er wat zout en peper boven.
  • 10 Sprenkel de olijfolie erover.
  • 11 Dek het gerecht af met bakpapier.
  • 12 Schuif de braadslede in de oven en bak de pompoen en merguez 20 minuten.
  • 13 Schep alles regelmatig om.
  • 14 Verwijder het bakpapier en rooster de pompoen en merguez in nog 10-15 minuten gaar.
  • 15 Lekker met couscous.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.