recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Geroosterde spiesjes met coquilles en grote garnalen

Bijgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - diepvries garnalen (12 )
  • - diepvries coquilles (12 )
  • - groene miniasperges (100 gram)
  • - sherryazijn (2 eetlepels)
  • - paprikapoeder (1 theelepel)
  • - geroosterde paprika (uit pot) (2 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - knoflook (1 teen)
  • - witbrood (1 sneetje)
Bereidingswijze
  • 1 Kruimel het brood fijn.
  • 2 Pers de knoflook.
  • 3 Snijd de geroosterde paprika's in kleine stukjes.
  • 4 Zorg ervoor dat de coquilles en de garnalen ontdooid zijn.
  • 5 Bak het brood en de knoflook 1-2 minuten zachtjes in een steelpan met olijfolie.
  • 6 Schep de geroosterde paprika's met de paprikapoeder, azijn en wat zout en peper erdoor.
  • 7 Pureer alles in een blender (of met de staafmixer) tot een fijne saus.
  • 8 Snijd de asperges in het midden schuin door en kook ze in ruim water in 2-3 minuten beetgaar.
  • 9 Steek aan elk spiesje wat asperges, een coquille, asperges, een garnaal en weer asperges.
  • 10 Bestrijk de spiesjes met olijfolie en rooster ze in een grillpan op matig hoog vuur mooi bruin en net gaar.
  • 11 Serveer de spiesjes op een schaal en zet een schaaltje met saus in het midden.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.