recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Geroosterde stoofpeertjes

Bijgerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - olijfolie (3 eetlepel(s))
  • - rode wijn (100 ml)
  • - gemberpoeder (1 theelepel)
  • - kaneel (1 theelepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - gieser wildeman (8 )
  • - rozijnen (75 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: Kleine braadslede of ovenschaal.
  • 2 Snijd de knoflook in plakjes.
  • 3 Breng de rozijnen in ruim water aan de kook.
  • 4 Neem de pan van het vuur en laat de rozijnen in het water afkoelen.
  • 5 Laat ze in een zeef goed uitlekken.
  • 6 Schil de peren, snijd deze in vieren en verwijder de klokhuizen.
  • 7 Schep de parten peer in de braadslede om met de knoflook, rozijnen, kaneel, gemberpoeder, wijn, wat zout en olijfolie.
  • 8 Schuif de braadslede in de oven en schakel de oven in op 220°C.
  • 9 Rooster de peren in 30-40 minuten mooi bruin en gaar.
  • 10 Schep ze regelmatig om.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.