recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Geroosterde struisvogelspiesjes

Hoofdgerecht
2 personen
25 min
Ingrediënten
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - struisvogelfilet (250 g)
  • - hot pepper sauce (Tabasco)
  • - koekkruiden (1 mespunt)
  • - bieslook (2 eetlepels)
  • - bruine basterdsuiker (1 eetlepels)
  • - verse cranberries (100 g)
  • - sinaasappel (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met notenrijst en groene salade.
  • 2 Voorbereiding: Was de verse cranberries; Hak de bieslook fijn; Snijd de struisvogelfilet in blokjes van 3 cm.
  • 3 Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil eraf.
  • 4 Pers de sinaasappel uit.
  • 5 Kook in een steelpan de cranberries met het sap in 10 minuten beetgaar.
  • 6 Schep de sinaasappelrasp, suiker, bieslook en koekkruiden erdoor en voeg hot pepper sauce, zout en peper toe.
  • 7 Laat de salsa afkoelen.
  • 8 Steek de blokjes filet aan 6 satépennen.
  • 9 Bestrijk dun met olijfolie.
  • 10 Verwarm de grillpan voor tot gloeiend heet en rooster de spiesjes in 4-6 minuten rondom bruin en van binnen rosé.
  • 11 Bestrooi met zout en peper.
  • 12 Leg de spiesjes op 2 borden en schep de salsa ernaast.
  • 13 Wijntip: Mildzoete witte (gewurztraminer, Vouvray) of lambrusco.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.