recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Geroosterde venkel

Bijgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - grote venkelknollen (2 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - verse oregano (2 eetlepels)
  • - citroen (0.5 )
  • - knoflook (2 tenen)
Bereidingswijze
  • 1 Extrabenodigdheden: kwastje.
  • 2 Pers de knoflook.
  • 3 Rasp en pers de citroen.
  • 4 Hak de oregano fijn.
  • 5 Meng in een kommetje de knoflook met citroenrasp, oregano, versgemalen zwarte peper, 2 eetlepels citroensap en olijfolie.
  • 6 Snijd de stelen en het groen van de venkelknollen en snijd de knollen in vier parten.
  • 7 Bestrijk de parten met de marinade en leg ze op een fijn rooster of in een barbecue-groentemand op de barbecue.
  • 8 Rooster de venkelparten in tien tot vijftien minuten mooi bruin en gaar.
  • 9 Keer ze regelmatig.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.