recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Geroosterde witte asperges met zalmfilet en hazelnootboter

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - rucola (100 gram)
  • - roomboter (75 gram)
  • - grote aardappelen (4 )
  • - witte asperges (1.5 kilo)
  • - roomboter (150 gram)
  • - hazelnoten (50 gram)
  • - zeezout uit de molen
  • - zalmfilet zonder vel (400 gram)
  • - appelstroop (4 eetlepels)
  • - platte peterselie
  • - citroen (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Zorg voor hazelnoten zonder vel.
  • 2 Hak de hazelnoten in fijne stukjes.
  • 3 Snijd de peterselie fijn.
  • 4 Snijd de citroen zo dat er twee partjes per persoon zijn.
  • 5 Snijd 1.5 cm van de onderkant van de asperges af en schil ze vanaf de kop rondom naar beneden.
  • 6 Leg de asperges gedurende 5 minuten in kokend, gezouten water.
  • 7 Laat ze uitlekken en snijd ze in de lengte doormidden.
  • 8 Verhit de grillpan en rooster de asperges in circa 10 minuten aan beide kanten bruin en gaar.
  • 9 Smelt intussen in een steelpan de roomboter en doe de stukjes hazelnoten er bij.
  • 10 Breng het op smaak met zout.
  • 11 Bak de zalmfilets met iets boter of olie aan beide kanten krokant, zet de pan laag en laat ze langzaam garen.
  • 12 Blijf de filets wel omdraaien in de pan.
  • 13 Maak de appelstroop warm in een pan en bestrijk, met een zachte keukenkwast, de mooie kant van de zalmfilet in met de lauw warme appelstroop, herhaal dit eventueel nog een keer.
  • 14 Verdeel de gegrilde asperges over vier borden.
  • 15 Leg de gebakken/gelakte zalmfilet er schuin bovenop en verdeel de hazelnootboter over de asperges.
  • 16 Maak het kleurig met de peterselie en leg twee stukjes citroen er bij.
  • 17 Voor de aardappelpuree: kook de aardappelen.
  • 18 Laat ze afkoelen en haal de schil er af.
  • 19 Stamp ze fijn, meng de roomboter er door en breng op smaak met zout.
  • 20 Meng de rucola er door en serveer op de borden bij de asperges en de zalmfilet.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.