recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Geroosterde zalmmoot met citroenroom

Hoofdgerecht
2 personen
20 min
Ingrediënten
  • - peterselie (1 eetlepel)
  • - bieslook (1 eetlepel)
  • - zure room (1 bekertje)
  • - zalmmoten (2 )
  • - chilipoeder (1 theelepel)
  • - (olijf)olie (2 eetlepels)
  • - citroen (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met frieten en een tomatensalade.
  • 2 Voorbereiding: Knip de bieslook fijn; Hak de peterselie fijn.
  • 3 Rasp het geel van de citroenschil en pers de citroen uit.
  • 4 Meng 0,5 eetlepel citroensap met de olijfolie en chilipoeder, bestrijk de zalmmoten ermee.
  • 5 Laat de moten 5 minuten liggen.
  • 6 Meng in een schaaltje de room met de citroenrasp, 1 eetlepel citroensap, bieslook, peterselie en zout, peper naar smaak erdoor.
  • 7 Rooster de zalm in een hete grillpan of in een droge koekenpan in 8-10 minuten mooi bruin, van binnen nog net niet helemaal gaar.
  • 8 Strooi er zout en peper over.
  • 9 Leg de zalm op twee borden en schep de saus ernaast.
  • 10 Wijntip: Witte wijn met frisse zuren (sauvignon blanc, riesling).
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.