recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gesmoorde boerenkool met ei

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - geraspte kaas (8 eetlepels)
  • - eieren (4 )
  • - water (75 ml)
  • - halve voordeelzak panklare boerenkool (á 500 g) (0.5 )
  • - grote gesnipperde ui (1 )
  • - chorizoblokjes (100 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Bak in een hapjespan de chorizoblokjes en nipper de ui zachtjes tot de chorizo knapperig is.
  • 2 Schep er een halve voordeelzak panklare boerenkool (à 500 g) door, voeg 75 ml water toe en laat de boerenkool afgedekt in 4-6 minuten zachtjes slinken.
  • 3 Maak vier holletjes in de boerenkool en breek boven ieder holletje een ei.
  • 4 Strooi over elk ei twee eetlepels geraspte kaas.
  • 5 Verwarm het gerecht nog 6-8 minuten en laat de eieren stollen.
  • 6 Lekker met gebakken aardappelen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.