recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gesmoorde mosselen met knoflook en paprika

Hoofdgerecht
3 personen
25 min
Ingrediënten
  • - platte peterselie (2 eetlepels)
  • - rozermarijn (naaldjes gebruiken) (1 takje)
  • - rode paprika (1 )
  • - ui (1 )
  • - knoflook (3 tenen)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - verse mosselen (2 kg)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de tenen knoflook in plakjes, de ui in dunne partjes en de rode paprika in dunne reepjes.
  • 2 Spoel de mosselen onder koud stromend water en laat ze in een vergiet uitlekken.
  • 3 Gooi kapotte mosselen en mosselen die na een flinke tik tegen het werkvlak niet vanzelf dicht gaan weg.
  • 4 Verwarm de olijfolie in een grote hapjespan en fruit de knoflook, ui, paprika en rozemarijn zachtjes 1 minuut tot het lekker gaat ruiken.
  • 5 Leg de mosselen in de pan, strooi de peterselie erover en smoor de mosselen afgedekt 6 tot 8 minuten tot alle schelpen open staan, schud de pan af en toe.
  • 6 Schep de mosselen in diepe borden.
  • 7 Kook het mosselvocht op hoog vuur even in en schep de groenten met wat van het vocht over de mosselen.
  • 8 Lekker met bruin stokbrood en een salade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.