recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gesmoorde mosselen met knoflook

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - mosterdsaus (5 eetlepels)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - versgemalen zwarte peper
  • - knoflook (3 tenen)
  • - mosselen (2 kg)
  • - citroen (0.5 )
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met mosterdsaus, frieten en een frisse salade.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de knoflook in plakjes.
  • 3 Halveer de citroen in de lengte en snijd de helften in plakjes.
  • 4 Spoel de mosselen onder stromend water af, tik ze tegen het aanrecht en leg mosselen die dichtgaan in een mosselpan.
  • 5 Verwijder kapotte mosselen en mosselen die open blijven.
  • 6 Verdeel de citroen en knoflook tussen de mosselen, maal er peper boven en sprenkel de olijfolie erover.
  • 7 Smoor de mosselen afgedekt in 6-8 minuten gaar (de schelpen staan dan open).
  • 8 Schep de mosselen in vier diepe borden.
  • 9 Wijntip: Frisse witte wijn, bijvoorbeeld Muscadet de Sèvre et Maine of Verdicchio.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.