recepten

Zoeken in alle recepten

Gesmoorde mosselen met kruiden en witbier

Gesmoorde mosselen met kruiden en witbier

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - citroensap (2 eetlepels)
  • - mosterd (2 theelepels)
  • - romainesla (2 minikropjes)
  • - witbier (150 ml)
  • - boter (25 gram)
  • - bospenen (2 )
  • - bosuitjes (2 )
  • - dille (3 eetlepels)
  • - verse zeeuwse mosselen (2 kilogram)
  • - ei (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Hak de dille grof. Snijd de bosuitjes in stukjes van 1 cm. Snijd de bospenen in dunne plakjes. Snijd de boter in klontjes. Kook het ei in 6-8 minuten bijna hard. Spoel de mosselen in een vergiet onder stromend water en laat uitlekken. Verwijder kapotte mosselen en exemplaren die na een flinke tik op het werkvlak niet vanzelf dicht gaan.
  • 2 Leg de mosselen in de pan en verdeel er peterselie, dille, bosui, wortel en boter tussen. Schenk er een flinke scheut bier bij. Verwarm de mosselen afgedekt 6-8 minuten op hoog vuur tot alle mosselen open staan. Schud de pan af en toe heen en weer.
  • 3 Snijd de kontjes van de stronkjes sla en maak de blaadjes los. Pel het ei en prak het in een slaschaal fijn en roer het met mosterd, citroensap, 1-2 eetlepels water en wat zout en peper tot een dressing. Schep de sla erdoor. Serveer de sla bij de mosselen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.