recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gesmoorde rodekool met vijgen

Bijgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - boter (25 gram)
  • - cranberrysap (150 ml)
  • - gedroogde vijgen (6 )
  • - kaneel (1.5 theelepel)
  • - rode ui (1 )
  • - rodekool (800 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui.
  • 2 Snijd de vijgen in stukjes.
  • 3 Snijd de rodekool in vier parten en snijd de harde stronk schuin weg.
  • 4 Snijd de parten in heel dunne reepjes.
  • 5 Meng de rodekoolreepjes in de hapjespan met ui, kaneel, vijgen, wat zout en versgemalen zwarte peper.
  • 6 Schenk het cranberrysap erbij en leg de boter in klontjes op het koolmengsel.
  • 7 Breng de rodekool afgedekt aan de kook en smoor de kool in dertig tot veertig minuten zachtjes gaar.
  • 8 Schep regelmatig om en voeg zo nodig een scheut water toe als het te droog wordt.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.