recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gesmoorde rodekool met vijgen

Bijgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - boter (25 gram)
  • - cranberrysap (150 ml)
  • - gedroogde vijgen (6 )
  • - kaneel (1.5 theelepel)
  • - rode ui (1 )
  • - rodekool (800 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui.
  • 2 Snijd de vijgen in stukjes.
  • 3 Snijd de rodekool in vier parten en snijd de harde stronk schuin weg.
  • 4 Snijd de parten in heel dunne reepjes.
  • 5 Meng de rodekoolreepjes in de hapjespan met ui, kaneel, vijgen, wat zout en versgemalen zwarte peper.
  • 6 Schenk het cranberrysap erbij en leg de boter in klontjes op het koolmengsel.
  • 7 Breng de rodekool afgedekt aan de kook en smoor de kool in dertig tot veertig minuten zachtjes gaar.
  • 8 Schep regelmatig om en voeg zo nodig een scheut water toe als het te droog wordt.