recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gestoofd konijn met worteltjes

Hoofdgerecht
4 personen
90 min
Ingrediënten
  • - bosuitjes (3 stuks)
  • - wortelen (1 bos)
  • - kippenbouillon (200 ml)
  • - droge witte wijn (100 ml)
  • - sjalotjes (250 g)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - boter (25 g)
  • - mosterd (3 eetlepels)
  • - konijn (1 stuks)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met puree of tagliatelle.
  • 2 Voorbereiding: Snijd het konijn in delen; Pel de sjalotjes; Snijd de wortelen in stukken van 4 cm; Snijd de bosuitjes in stukken van 3 cm.
  • 3 Wrijf de stukken konijn in met zout, peper en mosterd.
  • 4 Verhit de boter in een grote braadpan en bak de stukken konijn (in gedeelten) rondom bruin.
  • 5 Leg alle stukken konijn in de pan, strooi de tijm erover en verdeel de sjalotjes eromheen.
  • 6 Bak alles nog 5 minuten.
  • 7 Schenk dan de wijn en bouillon langs de rand van de pan erbij en stoof het konijn afgedekt 45 minuten op zacht vuur.
  • 8 Schep de wortel en bosui door het vocht en stoof alles nog 20-30 minuten.
  • 9 Wijntip: Een lichte rode wijn, zoals Beaujolais of Chianti.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.