recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gestoofde fazantenbout met sjalotjes, spruitjes en wortel

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - wortelballetjes (250 gram)
  • - spruiten (250 gram)
  • - sjalotjes (250 gram)
  • - verse tijmblaadjes (0.5 eetlepel)
  • - kippenbouillon (150 ml)
  • - appelcider (150 ml)
  • - boter (40 gram)
  • - fazantenbouten (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Wrijf de fazantenbouten in met zout en versgemalen zwarte peper.
  • 2 Pel de sjalotjes.
  • 3 Verwarm de boter in een hapjespan tot het schuim wegtrekt en bak de bouten rondom bruin.
  • 4 Leg de bouten op een bord en roer de cider en bouillon door het bakvet.
  • 5 Schraap de aanbaksels los.
  • 6 Schep de tijm, sjalotjes, spruitjes en wortelballetjes erdoor en leg de bouten er weer tussen.
  • 7 Stoof de fazantenbouten en groenten met de deksel schuin op de pan in 25-30 minuten zachtjes gaar.
  • 8 Lekker met aardappelpuree.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.