recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gestoofde kalfsbraadlapjes met knoflook

Hoofdgerecht
6 personen
20 min
Ingrediënten
  • - panklare sperziebonen (500 g)
  • - vleesfond (pot) (400 ml)
  • - medium dry sherry (100 ml)
  • - knoflook (3 tenen)
  • - uien (2 stuks)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - kaneel (2 theelepels)
  • - versgemalen zwarte peper
  • - kalfsbraadlapjes (750 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met tagliatelle of aardappelpuree.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de kalfsbraadlapjes in grove stukken; Snipper de uien grof; Snijd de knoflook in plakjes.
  • 3 Wrijf het vlees in met zout, peper en kaneel.
  • 4 Verhit de olijfolie in een braadpan en bak het vlees op matig hoog vuur in 5 minuten bruin, keer het regelmatig.
  • 5 Bak de uien en knoflook 4-5 minuten zachtjes mee.
  • 6 Schenk de sherry en fond erbij en breng het geheel aan de kook.
  • 7 Laat het vlees 1-1,5 uur zachtjes stoven.
  • 8 Voeg dan de sperziebonen toe en stoof het gerecht in nog 20-30 minuten zachtjes gaar.
  • 9 Wijntip: Lichte rode wijn (bijvoorbeeld Vega Libre) of stevige witte (Verdicchio).
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.