recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gestoofde kalfsbraadlappen met tomaat

Hoofdgerecht
4 personen
125 min
Ingrediënten
  • - verse peterselie (2 eetlepels)
  • - geraspte citroenschil (0.5 eetlepel)
  • - vleesbouillon (200 ml)
  • - droge witte wijn (100 ml)
  • - tomaten (4 stuks)
  • - verse tijm (4 takjes)
  • - knoflook (4 tenen)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - kalfsbraadlappen (500 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Serveer met pasta en broccoli.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de knoflook in plakjes; Snijd de tomaten in stukken; Hak de verse peterselie fijn.
  • 3 Wrijf de kalfslappen in met zout en peper en braad ze in een braadpan in de olijfolie aan.
  • 4 Verdeel de knoflook, tijm en tomaat ertussen en eromheen en schenk de wijn en bouillon langs de rand van de pan erbij.
  • 5 Stoof het vlees in 1-2 uur heel zachtjes gaar.
  • 6 Roer vlak voor het serveren de citroenrasp en peterselie door het stoofvocht en breng het gerecht op smaak met zout en peper.
  • 7 Wijntip: lichte, soepele, fruitige rode wijn, zoals een Zuid-Afrikaanse Merlot.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.