recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gestoofde kalfslapjes met tomaat en paddenstoelen

Hoofdgerecht
4 personen
130 min
Ingrediënten
  • - bladpeterselie (2 el)
  • - citroen (rasp en sap) (0.5 )
  • - cantharellen (250 gram)
  • - vleesfond (200 ml)
  • - droge witte wijn (100 ml)
  • - milde kerriepoeder (0.5 el)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - boter (50 gram)
  • - kalfsribbraadlappen (600 gram)
  • - tomaten (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Kruis de tomaten in, dompel ze enkele seconden in kokend water en trek het velletje er met een puntig mesje af.
  • 2 Snijd de tomaten in vieren, schep de zaadjes met vocht eruit en wrijf het vocht boven een kommetje door een zeef. Snijd het vruchtvlees in reepjes.
  • 3 Snijd het vlees in grove stukken en kruid ze met zout en versgemalen peper. Verwarm de helft van de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin.
  • 4 Pers er een teen knoflook boven uit, verdeel de kerriepoeder en blokjes tomaat tussen het vlees en bak alles nog 2-3 minuten.
  • 5 Schenk langs de rand van de pan de wijn met het tomatenvocht en de vleesfond erbij.
  • 6 Breng alles tegen de kook aan en stoof het vlees afgedekt op heel laag vuur, eventueel met een vlamverdeler eronder, in 1,5 - 2 uur zachtjes gaar.
  • 7 Verhit de resterende boter in een koekenpan en bak de paddenstoelen op hoog vuur bruin, laat het vocht verdampen.
  • 8 Sprenkel het citroensap erover en laat dit ook verdampen.
  • 9 Schep de paddenstoelen door het vlees en verwarm het gerecht op matig hoog vuur tot het door en door warm is, maar laat het niet koken.
  • 10 Hak de laatste teen knoflook fijn en meng de knoflook met de citroenrasp en de fijngehakte peterselie.
  • 11 Roer dit mengsel vlak voor het serveren door het vlees.
  • 12 Serveer het vlees met de saus in een schaal.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.