recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gestoofde kippenbout met olijven

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - peterselie (3 eetlepels)
  • - groene olijven zonder pit (100 g)
  • - citroen (1 stuks)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - kippenbouillon (2 dl)
  • - kippenbouten (4 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met couscous of rijst en geroosterde courgette.
  • 2 Voorbereiding: Verwarm de kippenbouillon of maak eventueel van tablet; Snijd de knoflook in plakjes; Snijd de citroen in plakjes; Hak de peterselie fijn.
  • 3 Verhit de olijfolie in een lage braadpan of hapjespan.
  • 4 Bak de kippenbouten in 8 minuten aan alle kanten bruin.
  • 5 Strooi de plakjes knoflook in het bakvet en steek de plakjes citroen tussen de kippenbouten.
  • 6 Strooi er zout en peper over.
  • 7 Schenk de bouillon langs de rand van de pan bij de kippenbouten en stoof ze afgedekt 30 minuten op zacht vuur.
  • 8 Verdeel de olijven tussen de kippenbouten en strooi de peterselie erover.
  • 9 Stoof de kippenbouten in nog 10 minuten zachtjes gaar.
  • 10 Wijntip: Een frisse, vrij strakke witte, zoals riesling, sauvignon blanc, of droge rosé.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.