recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gestoofde lamslapjes met artisjokhartjes

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - citroensap (2 eetlepels)
  • - eieren (2 )
  • - platte peterselie (2 eetlepels)
  • - bosuitjes (6 stuks)
  • - artisjokharten (1 blik)
  • - vleesfond (1 pot)
  • - knoflook (1 teen)
  • - ui (1 stuks)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - lamslapjes (500 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met rijst.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de lamslapjes in stukken; Snipper de ui; Hak de knoflook; Laat de artisjokharten goed uitlekken; Snijd de bosuitjes in stukken van 2 cm; Hak de platte peterselie fijn.
  • 3 Bestrooi het vlees met zout en peper en bak het in een braadpan in de hete olie rondom bruin.
  • 4 Verdeel de ui en knoflook eromheen en bak alles nog 2 minuten.
  • 5 Schenk de fond erbij en laat het vlees 30-40 minuten zachtjes stoven.
  • 6 Snijd de artisjokharten in vieren en schep ze met de bosui en peterselie door het vlees en laat alles nog 10 minuten stoven.
  • 7 Klop de eieren los met citroensap, zout en peper en klop er enkele lepels van het stoofvocht door.
  • 8 Schenk dit mengsel al roerende bij het vlees en blijf roeren tot de saus gaat binden.
  • 9 Wijntip: Volle witte wijn, zoals Sémillon Chardonnay, of lichte rode, bijvoorbeeld Chianti.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.