recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gestoomde asperges met kerrie-sinaasappelsaus en warme beenham

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - kookvocht (250 ml)
  • - verse basilicum (2 eetlepels)
  • - melk (100 ml)
  • - sinaasappel (1 )
  • - bloem (1 eetlepel)
  • - milde kerriepoeder (1 eetlepel)
  • - boter (40 gram)
  • - beenham (dikkere plakken) (250 gram)
  • - kippenbouillon zonder vlees (1 pot)
  • - witte asperges (geschild) (1 kilo)
Bereidingswijze
  • 1 Vul in een grote pan de geconcentreerde bouillon aan met 1 pot water en breng dit aan de kook.
  • 2 Leg de asperges in een stoommand en hang deze boven het kokende vocht.
  • 3 Stoom de asperges afgedekt in 15-20 minuten gaar.
  • 4 Smelt in een hapjespan 1 eetlepel boter.
  • 5 Leg de plakken ham erin en druppel er wat water over.
  • 6 Verwarm de ham afgedekt op heel zacht vuur.
  • 7 Verwarm de rest van de boter met de kerriepoeder in een wijde pan tot het gaat geuren.
  • 8 Rasp en pers de sinaasappel.
  • 9 Roer de bloem en sinaasappelrasp erdoor.
  • 10 Voeg al roerende het stoomvocht met het sinaasappelsap toe en blijf roeren tot geheel bindt tot een dunne saus.
  • 11 Voeg wat zout en peper toe.
  • 12 Roer de melk erdoor en klop de saus tijdens het verwarmen met een staafmixer schuimig.
  • 13 Leg de uitgelekte asperges op warme borden met alle kopjes naar dezelfde kant.
  • 14 Schep de saus erover en leg de plakken ham ernaast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.