recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gestoomde asperges met kerrie-sinaasappelsaus en warme beenham

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - witte asperges (1 kilo)
  • - kippenbouillon zonder vlees (1 pot)
  • - dikkere plakken beenham (vleeswaar) (250 gram)
  • - boter (40 gram)
  • - milde kerriepoeder (1 eetlepel)
  • - bloem (1 eetlepel)
  • - sinaasappel (1 )
  • - melk (100 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de asperges.
  • 2 Rasp de sinaasappel en pers deze uit.
  • 3 Vul in een grote pan de geconcentreerde bouillon aan met 1 pot water en breng dit aan de kook.
  • 4 Leg de asperges in een stoommand en hang deze boven het kokende vocht.
  • 5 Stoom de asperges afgedekt in 15-20 minuten gaar.
  • 6 Smelt in een hapjespan een eetlepel boter.
  • 7 Leg de plakken ham erin en druppel er wat water over.
  • 8 Verwarm de ham afgedekt op heel zacht vuur.
  • 9 Verwarm de rest van de boter met de kerriepoeder in een wijde pan tot het gaat geuren.
  • 10 Roer de bloem en sinaasappelrasp erdoor.
  • 11 Voeg al roerende 250 ml van het stoomvocht met het sinaasappelsap toe en blijf roeren tot geheel bindt tot een dunne saus.
  • 12 Voeg wat zout en peper toe.
  • 13 Roer de melk erdoor en klop de saus tijdens het verwarmen met een staafmixer schuimig.
  • 14 Leg de uitgelekte asperges op warme borden met alle kopjes naar dezelfde kant.
  • 15 Schep de saus erover en leg de plakken ham ernaast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.