recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gestoomde grote garnalen met gember en prei

Hoofdgerecht
2 personen
25 min
Ingrediënten
  • - verse korinaderblaadjes (1 eetlepels)
  • - geroosterd sesamzaad (0.5 eetlepel)
  • - sesamolie (1 eetlepel)
  • - sojasaus (2 eetlepels)
  • - medium dry sherry (2 eetlepels)
  • - diepvries wokgarnalen (250 gram)
  • - prei (1 )
  • - verse gemberwortel (2 cm)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de prei schuin in dunne ringen.
  • 2 Schil de gemberwortel en snijd het stuk gember in luciferdunne reepjes.
  • 3 Verdeel de preiringen in een stoommand en leg de garnalen er bevroren op.
  • 4 Verdeel de reepjes gember ertussen en sprenkel de sherry erover.
  • 5 Stoom de garnalen in een steamer of boven een pan met kokend water in 10-12 minuten gaar.
  • 6 Schep de prei met garnalen met een grote spatel op een platte schaal en sprenkel de sojasaus en sesamolie over de garnalen.
  • 7 Strooi het sesamzaad en de koriander erover.
  • 8 Serveer de garnalen met rijst en roergebakken paksoi.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.