recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gestoomde zalm met chilisaus en Chinese kool

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - shiitakes (100 gram)
  • - Wokolie (3 eetlepels)
  • - ui (groot) (1 )
  • - eiermie (250 gram)
  • - bieslook (fijn geknipt) (2 eetlepels)
  • - zoete chilisaus (6 eetlepels)
  • - diepvries wilde zalmfilet (400 gram)
  • - Chinese kool (1 struik)
Bereidingswijze
  • 1 Zorg dat de zamlfilets zijn ontdooid.
  • 2 Snijd de ui in partjes.
  • 3 Snijd de shiitakes in plakjes.
  • 4 Halveer 6 kleine koolbladeren en leg ze in het stoommandje.
  • 5 Wrijf de zalmfilets in met zout en peper en leg ze op de koolbladeren.
  • 6 Bestrijk de zalmfilets elk met wat chilisaus en strooi de bieslook erover.
  • 7 Hang het stoommandje in de stoompan boven een laag kokend water en stoom de zalm afgedekt in 8-10 minuten gaar.
  • 8 Kook de mie gaar volgens de aanwijzingen.
  • 9 Roerbak de uipartjes en shiitakes 2-3 minuten in een hete wok met wokolie.
  • 10 Snijd de rest van de kool in reepjes en schep door het uimengsel.
  • 11 Roerbak alles nog 3-4 minuten en schep de uitgelekte mie met een de rest van de chilisaus erdoor.
  • 12 Verdeel de mie over diepe borden en leg de gestoomde kool met zalm erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.