recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gestoomde zalm met peultjes en sojadip

Hoofdgerecht
2 personen
25 min
Ingrediënten
  • - water (2 eetlepels)
  • - sesamzaadjes (1 eetlepel)
  • - gembersiroop (1 eetlepel)
  • - sojasaus (3 eetlepels)
  • - bosuitjes (3 stuks)
  • - peultjes (250 gram)
  • - verse basilicum (3 eetlepels)
  • - rode peper zonder zaadjes (0.5 stuks)
  • - roerbakolie (2 eetlepels)
  • - zalmfilets (2 verse)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met pandanrijst.
  • 2 Voorbereiding: Hak de rode peper zonder zaadjes fijn; Hak de verse basilicum fijn; Snijd de bosuitjes in stukken.
  • 3 Wrijf de zalm in met zout, peper en een beetje roerbakolie.
  • 4 Leg de filets in een stoommandje.
  • 5 Meng de rode peper en basilicum en schep dit op de vis.
  • 6 Hang het mandje in een pan met een laag kokend water en stoom de zalm afgedekt in 6-8 minuten bijna gaar.
  • 7 Verhit 1,5 eetlepel roerbakolie in een wok en roerbak de peultjes en bosui 2-3 minuten.
  • 8 Voeg de afgemeten hoeveelheid water toe en laat de groente gaar worden.
  • 9 Meng in een schaaltje de sojasaus met gembersiroop en sesamzaadjes.
  • 10 Serveer de zalmfilets met de peultjes en de sojadip.
  • 11 Wijntip: Milddroge witte wijn, bijvoorbeeld Vin de Pays de l’Hérault Moelleux of Imiglykos White.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.