recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gevuld brood met broccoli en bloemkool

Lunch
6 personen
85 min
Ingrediënten
  • - lage taartvorm ø 24cm ingevet
  • - geraspte belegen kaas (50 gram)
  • - pittige tomatensaus (200 ml)
  • - kleine stronk broccolil (1 )
  • - kleine bloemkool (0.5 )
  • - meergranen of waldkorn broodmix (450 g) (1 pak)
Bereidingswijze
  • 1 Zorg ervoor dat u twee roosjes bloemkool en broccoli per persoon heeft.
  • 2 Verdeel de bloemkool en broccoli in roosjes.
  • 3 Bereid het brooddeeg en laat het deeg 1 x 10 minuten rijzen volgens de aanwijzingen.
  • 4 Kook de broccoli- en bloemkoolroosjes in ruim kokend water met wat zout in 3-4 minuten beetgaar.
  • 5 Spoel de roosjes in een vergiet onder koud water en laat ze goed uitlekken.
  • 6 Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • 7 Druk het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een deeglap van 60 x 12 cm.
  • 8 Snijd de deeglap in gelijke stukken van 5 x 12 cm.
  • 9 Zorg dat u twee stukken deeg per persoon heeft.
  • 10 Bestrijk de plakjes met de tomatensaus, leg op elk deegplakje een broccoli- en/of bloemkoolroosje en rol de plakjes losjes rond de roosjes.
  • 11 Zet de rolletjes rechtop dicht tegen elkaar aan in de taartvorm en laat het deeg nog 30 minuten rijzen.
  • 12 Strooi daarna de kaas erover.
  • 13 Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak het brood in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  • 14 Laat het brood 10 minuten in de vorm afkoelen, neem het daarna uit de vorm en laat het op een rooster verder afkoelen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.