recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gevulde basilicumeieren met tomaat

Lunch
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - veldsla (75 g)
  • - mayonaise (2 eetlepels)
  • - verse basilicum (15 g)
  • - avocado (1 )
  • - tomaat (1 rijpe)
  • - eieren (6 stuks)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Kook de eieren hard.
  • 2 Halveer de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • 3 Halveer de eieren in de lengte en wip de dooiers eruit.
  • 4 Schil de avocado en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • 5 Pureer de helft van de avocado met het basilicum in een hoge kom met de staafmixer.
  • 6 Meng de eidooiers, mayonaise en zout en peper naar smaak erdoor.
  • 7 Vul de eiwithelften (met een spuitzak) met dit mengsel.
  • 8 Verdeel de veldsla en avocadoblokjes over bordjes en zet de gevulde eieren erop.
  • 9 Garneer met de blokjes tomaat.
  • 10 Wijntip: Frisse mousserende wijn, zoals Cava of Spumante.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.