recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gevulde champignons uit de oven

Bijgerecht
6 personen
50 min
Ingrediënten
  • - verse bladpeterselie (2 eetlepel(s))
  • - knoflook (3 tenen)
  • - olijfolie (4 eetlepel(s))
  • - kastanjechampignons (250 gram)
  • - oud witbrood (2 sneetjes)
Bereidingswijze
  • 1 Hak de knoflook en de bladpeterselie fijn.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 3 Verkruimel de sneetjes brood in de keukenmachine.
  • 4 Snijd de steeltjes uit de champignons en hak de steeltjes heel fijn.
  • 5 Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook met de fijngehakte champignonsteeltjes op matig hoog vuur gaar.
  • 6 Laat het vocht dat vrijkomt verdampen.
  • 7 Schep de peterselie en het broodkruim erdoor.
  • 8 Voeg wat zout en versgemalen peper toe.
  • 9 Vul de champignonhoedjes met het knoflook-kruimmengsel, druk dit aan en schep er nog een beetje op.
  • 10 Zet de gevulde champignonhoedjes in een bakblik en bak ze in de oven in vijfentwintig minuten goudbruin en gaar.
  • 11 Serveer de champignons in een lage schaal.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.