recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gevulde chocoladebrokken

Bijgerecht
10 personen
45 min
Ingrediënten
  • - rozijnen of gedroogde cranberry's (50 gram)
  • - geschaafde amandelen (50 gram)
  • - kaneel (1 theelepel)
  • - kurkuma (1 theelepel)
  • - extra pure chocolade (tenminste 72% cacao) (200 gram)
  • - abrikozen (50 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Knip de abrikozen in stukjes.
  • 2 Breng in een pan een laag water aan de kook.
  • 3 Breek de chocolade boven een metalen kom of steelpan in stukjes.
  • 4 Hang de kom of steelpan boven de laag kokend water en laat de chocolade al roerend smelten tot het een gladde saus wordt.
  • 5 Neem de kom uit de pan en roer direct de kurkuma en kaneel erdoor en blijf roeren tot je de specerijen niet meer ziet.
  • 6 Roer dan snel de amandelen, abrikozen en rozijnen erdoor.
  • 7 Schenk dit mengsel op het bakpapier en strijk het met een spatel glad.
  • 8 Laat de chocolade in de koelkast in 20-30 minuten stevig worden.
  • 9 Breek de chocolade in brokken.
  • 10 TIP Chocoladerotsjes: schep met een lepel bergjes van het chocolademengsel op het bakpapier. Laat deze minstens 30 minuten in de koelkast staan om te stollen. Bewaren: bewaar de chocolade in een afgesloten trommel of koelkastdoos op een koele plek. Niet in de koelkast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.