recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gevulde courgette met kruidig gehakt en feta

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - tomatensap (150 ml)
  • - feta (100 gram)
  • - cherrytomaatjes (6 )
  • - bladpeterselie (4 eetlepels)
  • - rode ui (0.5 )
  • - rundergehakt (500 gram)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - courgettes (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Pers de knoflook.
  • 3 Snipper de ui heel fijn.
  • 4 Hak de peterselie fijn.
  • 5 Verkruimel de feta fijn.
  • 6 Halveer de courgettes in de lengte en hol ze met een lepel tot op 1 cm van de wand uit.
  • 7 Hak het uitgeholde vruchtvlees fijn en bak het met de knoflook in een koekenpan met olijfolie zachtjes glazig.
  • 8 Maak het gehakt in een kom los met een vork en meng het courgettemengsel met de ui en peterselie erdoor.
  • 9 Kneed goed door tot het wat plakkerig wordt.
  • 10 Vul de courgettes over de hele lengte met het gehakt, druk goed aan.
  • 11 Leg de courgettes in de ovenschaal.
  • 12 Druk de tomaatjes met de snijkant naar boven in het gehakt.
  • 13 Strooi de feta erover.
  • 14 Schenk het tomatensap op de bodem van de schaal.
  • 15 Bak de courgettes in de oven in 25-30 minuten mooi bruin en gaar.
  • 16 Serveer met rijst.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.