recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gevulde courgettes

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - courgettes (2 grote)
  • - ui (1 )
  • - shoarmakruiden (1 eetlepel)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - rundergehakt (300 gram)
  • - paneermeel (2 eetlepels)
  • - olijven zonder pit (50 gram)
  • - gemengde sla (300 gram)
  • - yoghurtdressing (4 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Snijd de courgettes in de lengte door.
  • 3 Hol de helften met een theelepel uit en bestrooi ze met zout en peper.
  • 4 Hak het vruchtvlees fijn en snipper de ui.
  • 5 Bak het vruchtvlees met de ui en de shoarmakruiden in een koekenpan met olijfolie zachtjes gaar.
  • 6 Laat dit mengsel iets afkoelen en meng het dan met het paneermeel en de olijven door het gehakt.
  • 7 Kneed dit goed door.
  • 8 Vul de courgettes met het gehakt en druk dit goed aan.
  • 9 Leg ze in een ovenschaal en schenk een beetje water op de bodem.
  • 10 Bak de courgettes in de oven in 30 minuten mooi bruin en gaar.
  • 11 Serveer de courgettes op borden en schep de sla met wat dressing er naast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.