recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gevulde croissantjes (kinderrecept)

Lunch
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - geraspte kaas (3 eetlepels)
  • - ei (1 stuks)
  • - ananas (1 schijf)
  • - ham (2 plakjes)
  • - rode paprika (0.5 stuks)
  • - jongbelegen kaas van 1 cm dik (4 repen)
  • - bosuitjes (2 stuks)
  • - knakworstjes (4 )
  • - mosterd
  • - gekoeld croissantdeeg (2 blikjes)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de bosuitjes in lange reepjes; Snijd de rode paprika in dunne reepjes; Snijd de ham in reepjes; Snijd de ananas in kleine stukjes; Klop het ei los.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 3 Maak de plakjes croissantdeeg los en bestrijk ze met een beetje mosterd.
  • 4 Leg op 4 plakjes deeg aan de brede kant een knakworstje en enkele reepjes bosui.
  • 5 Leg op 4 andere plakjes deeg een reep kaas en wat reepjes paprika.
  • 6 Leg op de laatste 4 plakjes deeg aan de brede kant wat ham en ananas.
  • 7 Rol de croissantjes losjes op vanaf de brede kant naar de punt en leg ze op een ingevette bakplaat.
  • 8 Bestrijk de croissantjes dun met ei en strooi er kaas of sesamzaad over.
  • 9 Bak de croissantjes in de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
  • 10 Laat ze uit de oven iets afkoelen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.