recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gevulde croissants met ei

Lunch
6 personen
35 min
Ingrediënten
  • - tuinkers (1 bakje)
  • - gebraden kipfilet (vleeswaar) (6 plakjes)
  • - gekoeld deeg voor supercroissants (1 blik)
  • - bieslook (2 eetlepels)
  • - mosterd (1 eetlepel)
  • - Crème fraîche (100 ml)
  • - eieren (6 )
Bereidingswijze
  • 1 Knip de bieslook fijn.
  • 2 Hak de peterselie fijn.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 4 Kook de eieren in 6-8 minuten bijna hard.
  • 5 Laat ze schrikken en pel ze.
  • 6 Meng de crème fraîche met de mosterd, bieslook, peterselie en wat zout en peper.
  • 7 Rol het deeg uit en snijd de driehoeken los.
  • 8 Bestrijk de driehoeken met crème fraîche en leg er een plakje kipfilet op.
  • 9 Leg aan de korte kant een ei en rol het deeg vanaf deze kant losjes op naar de punt.
  • 10 Leg de croissants op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
  • 11 Leg de warme croissants op borden en garneer met een pluk tuinkers ernaast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.