recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gevulde groene koolrolletjes

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - melk (250 ml)
  • - bloem (25 g)
  • - boter (25 g)
  • - appel (1 stuks)
  • - gedroogde tijm (0.5 eetlepel)
  • - ui (1 stuks)
  • - gehaktkruiden (1 zakje)
  • - half-om-half gehakt (500 g)
  • - groene savooiekool (1 stuks)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Rasp de ui; Snijd de appel in kleine blokjes.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 3 Blancheer 12 grote koolbladeren in ruim kokend water, laat ze uitlekken en snijd de stronken weg.
  • 4 Meng het gehakt met gehaktkruiden, ui, tijm en appel, vorm er 12 ballen van en leg deze elk op een koolblad.
  • 5 Vouw de kool rond het gehakt en leg de pakketjes met de sluiting naar beneden in een ingevette grote ovenschaal.
  • 6 Smelt de boter in een pan, roer de bloem erdoor, verwarm dit even en voeg de helft van de melk toe.
  • 7 Roer tot een gladde saus en voeg al roerende scheutje voor scheutje de rest van de melk toe.
  • 8 Voeg zout en peper naar smaak toe en schenk de saus over de kool.
  • 9 Bak de koolrolletjes in de oven in 30-40 minuten gaar en bruin.
  • 10 Wijntip: volle witte wijn, zoals Huiswijn half zoet of Viña Piedra Alta uit Argentinië.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.