recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gevulde kerstschuimpjes

Bijgerecht
12 personen
75 min
Ingrediënten
  • - frambozenjam (0.5 pot)
  • - poedersuiker (200 gram)
  • - eiwitten (3 )
  • - blanke amandelen (125 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: keukenmachine, handmixer, spuitzak met gladde spuitmond, 2 bakplaten bekleed met bakpapier.
  • 2 Maal de amandelen in de keukenmachine heel fijn.
  • 3 Klop in een schone kom de eiwitten met de handmixer stijf.
  • 4 Voeg al kloppend beetje bij beetje de poedersuiker toe.
  • 5 Blijf kloppen tot het eiwit glanst en stevig wordt.
  • 6 Spatel het amandelmengsel erdoor tot het een gelijkmatig mengsel wordt, dit kan een minuut duren.
  • 7 Schep het beslag in de spuitzak en spuit (voor twintig tot vijfentwintig schuimpjes) vijftig bolletjes van twee tot drie cm (zorg dat ze allemaal even groot zijn) op de bakplaten.
  • 8 Zorg voor voldoende tussenruimte, want de bolletjes lopen nog iets uit.
  • 9 Laat deze rondjes bij kamertemperatuur dertig minuten drogen.
  • 10 Hierdoor komt er een dun vliesje op de schuimpjes, waardoor ze tijdens het bakken niet openbarsten.
  • 11 Verwarm de oven voor op 150°C.
  • 12 Schuif de eerste bakplaat in het midden van de oven en bak de schuimpjes vijftien tot twintig minuten tot ze stevig zijn, ze mogen niet kleuren.
  • 13 Laat de schuimpjes op de bakplaat afkoelen.
  • 14 Bak de tweede helft van de schuimpjes op de tweede bakplaat.
  • 15 Bestrijk de helft van de schuimpjes met een laagje jam en druk er een ander schuimpje op.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.