recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gevulde kipfilet in katenspek

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - kipfilets (4 )
  • - mosterdkaas (4 plakken)
  • - katenspek (8 plakjes)
  • - boter (50 g)
  • - zuurkool (500 g)
  • - kippenbouillon (100 ml)
  • - ui (1 grote)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met gebakken aardappeltjes.
  • 2 Voorbereiding: Snipper de ui; Laat de zuurkool goed uitlekken.
  • 3 Snijd de kipfilets overlangs tot op 1 cm van de rand doormidden.
  • 4 Kruid ze met zout en peper en vul ze met een plak kaas.
  • 5 Wikkel elke filet stevig in 2 plakjes katenspek.
  • 6 Bak de kipfilets in een hapjespan met hete boter rondom bruin.
  • 7 Verdeel de ui en zuurkool rond de kipfilets en schenk de bouillon erbij.
  • 8 Stoof de kipfilets en zuurkool in nog 20 minuten zachtjes gaar.
  • 9 Wijntip: sappige witte wijn, bijvoorbeeld Huiswijn droog, Côtes de Gascogne of Pinot Blanc uit de Elzas.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.