recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gevulde meringues

Nagerecht
4 personen
305 min
Ingrediënten
  • - bosbessen (1 bakje)
  • - aardbeien (250 gram)
  • - slagroom (200 ml)
  • - melk (125 ml)
  • - custardpoeder (1 eetlepel)
  • - kurkuma (0.25 theelepel)
  • - vanillestokje (1 )
  • - suiker (175 gram)
  • - eieren (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: handmixer, bakplaat bekleed met bakpapier.
  • 2 Verwarm de oven voor op 150°c.
  • 3 Splits de eieren.
  • 4 Klop in een schone kom de eiwitten met de handmixer tot er pieken op staan.
  • 5 Voeg al kloppend beetje bij beetje suiker ongeveer twee derde van de suiker toe en blijf kloppen tot het eiwit taai wordt en gaat glanzen.
  • 6 Schep vier bergjes eiwit op de bakplaat en maak met een lepel in elk bergje een holletje.
  • 7 Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de meringues vijfendertig minuten.
  • 8 Schakel de oven uit, maar laat de meringues in de dichte oven in drie tot vier uur helemaal afkoelen.
  • 9 Snijd het vanillestokje open en schraap de zwarte zaadjes met een mesje eruit.
  • 10 Klop in een pan met een dikke bodem de eidooiers met de rest van de suiker, het vanillemerg, de kurkuma en de custardpoeder met de handmixer goed door elkaar.
  • 11 Voeg al kloppend de melk en room toe.
  • 12 Schenk het roommengsel in een pan met een dikke bodem en verwarm alles op matig hoog vuur al roerend tot een romige vla.
  • 13 Zet de pan in een bak met koud water en laat de crème afkoelen, roer regelmatig om te voorkomen dat er een vel op komt.
  • 14 Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer de aardbeien.
  • 15 Zet de meringues op bordjes en schep de vanillecrème in de holtes.
  • 16 Verdeel de aardbeien en bosbessen erover.
  • 17 Tip: In plaats van custardpoeder kunt u ook maïzena gebruiken.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.